Best Cars to Buy• Compare Vehicle Insurance Quotes • Liability Insurance Leads • Check Your Driving Record • Rental Car discount coupon • Convertible Car seats

Florida Drug and Alcohol Test Answers


Select the right Answer. We have highlighted your correct answers in green, and your incorrect answers in red. This information really helps those who prepare for driving tests. drivers ed online.

1. Drivers were tested on various driving exercises before they had been drinking. They were given alcoholic beverages of their choice. _________________ occurred as BALs increased.
a) A minimal decline in driving ability
b) No decline in driving ability
c) Headaches
d) A steady decline in driving ability

ANS: A steady decline in driving ability

2. ________________ are the body's adverse reaction to introducing an excessive amount of a toxic substance into the system.
a) Perceptions
b) Better motor ability and better sleeping
c) Congeners
d) Hangovers

ANS:  Hangovers

3. If your BAL is .10, you can expect a __________ drop in complex performance compared to the sober level.
a) 36%
b) 24%
c) 13%
d) 17%

ANS:  36%

4. With some exceptions, epidemiological studies indicate the presence of THC in roughly __________ of drivers injured or killed in traffic collisions.
a) 1-7%
b) 15-31%
c) 8-20%
d) 4-12%

ANS:  4-12%

5. What prohibits you from increasing your speed until the vehicle that is passing you has completed the passing maneuver?
a) Florida law
b) Common courtesy
c) Right-of-way laws
d) Nothing

ANS:  Florida law

6. Florida law prohibits you from increasing your speed until the vehicle that is passing you has completed the passing maneuver.
a) True
b) False

ANS: True

7. If your BAL is .07, you can expect a __________ drop in complex performance compared to the sober level.
a)    36%
b)    13%
c)    24%
d)    17%

ANS:  24%

8. If your BAL is at .04, you can expect a __________ drop in complex performance compared to the sober level.
a)    13%
b)    24%
c)    36%
d)    17%

ANS: 13%

9. Use __________ to prevent friends who have been drinking from driving.
a) Bribery
b) Persuasion
c) Positive peer pressure
d) Manipulation

ANS: Persuasion

10. The only real predictable thing about a drug and how an individual will respond to a drug is _______________________.
a) That it is NOT predictable
b) Available through the pharmacist
c) Written in medical journals
d) Known by the individual's doctor

ANS: That it is NOT predictable

11. DUI conviction penalties include imprisonment, impounding of your vehicle, __________________, and a felony conviction.
a)  Installation of an interlock device
b)  Seizure of license plate
c)  Public humiliation
d)  Community service

ANS: Community service

12. The time you save passing another vehicle is usually __________.
a) Important
b) Massive
c) Critical
d) Negligible

ANS: Critical

13. __________ of drivers age 16-20 who admitted to driving after taking drugs felt that they were "not high enough to cause a crash."
a) 55%
b) 57%
c) 56%
d) 58%

ANS: 57%

14. Even as a sober driver, you should remain aware of behavior of driver who may be __________.
a) Overly aggressive
b) Fatigued
c) Inattentive
d) Impaired

ANS: Impaired

15. Driving a motor vehicle often requires __________ reaction time.
a) Visual
b) Simple
c) Standard
d) Complex

ANS: Standard

16. true or false: how quickly other drugs reach the bloodstream varies depending upon how the drug is put into the system and the type of drug, the age of the user, and the weight of the user.

ANS : True (Hint:  Drugs enter the bloodstream and affect the body at different rates depending on the type of drug and how it enters the system. When a substance is shot straight into a blood vessel by intravenous injection, it enters the bloodstream instantly. Smoking transfers substances to the brain faster than when a drug is injected or swallowed. The higher the percentage of the active ingredient in a drug, the more quickly it will usually reach the bloodstream. Drugs are eliminated by being metabolized or excreted. Rates vary greatly depending upon the type of drug involved and medical condition of the person.)

Search your question here